VP wil acties zien van directoraten ROS

VP wil acties zien van directoraten ROS

De directoraten van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) moeten de komende tijd samenwerken aan de vooruitgang van het binnenland van Suriname. Ook voor ontwikkelingsprojecten op nationaal vlak moeten de directoraten nu, na een jaar regering Santhoki-Brunswijk, eindelijk aan de slag om tastbare resultaten neer te zetten. Maandelijks zullen de verschillende werkzaamheden geëvalueerd moeten worden om te zien welke concrete vorderingen er worden geboekt.
Regeringsdelegatie bezoekt Galibi

Regeringsdelegatie bezoekt Galibi

Een regeringsdelegatie onder leiding van Vice- President Ronnie Brunswijk bracht op 20 en 21 juli een bezoek aan het inheemse dorp Galibi. De delegatie bestond uit de ministers van TCT, Albert Jubithana, Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo en de minister van Grond en Bosbeleid in spe, Dinotha Vorswijk. Ook de voorzitter van DNA Marinus Bee en enkele districtscommissarissen waren aanwezig bij dit bezoek.
VP ontvangt wanhopige werknemers Surpost

VP ontvangt wanhopige werknemers Surpost

Een vijftigtal radeloze medewerkers van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) is vandaag getogen naar het Kabinet van de Vice-President, om hun misnoegen te uiten over de wantoestanden binnen het bedrijf. Daarbij hebben zij een petitie aan Vice-President Ronnie Brunswijk aangeboden.
Vice-President komt belofte schoon drinkwater crematieoord na

Vice-President komt belofte schoon drinkwater crematieoord na

De toezegging die Vice-President Ronnie Brunswijk deed aan de ondervoorzitter van Stichting Crematorium Uitkijk voor schoon drinkwater, is hij ook nagekomen. Binnen een recordtijd van twee dagen is het crematieoord voorzien van schoon drinkwater.
VP waardeert samenwerking met Frankrijk

VP waardeert samenwerking met Frankrijk

Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk, heeft grote verwachtingen van de uitdieping van de samenwerking tussen Suriname en Frankrijk. Hij is ervan verzekerd dat de samenwerking zal uitmonden in een wisselwerking van voordelen voor de beide naties. Criminaliteitsbestrijding, rivierbescherming tegen kwikvervuiling en een afzetmarkt in Frans-Guyana voor producten die Surinaamse grensbewoners vervaardigen behoren tot de reeks van zaken die Suriname mag noemen in deze samenwerking.
VP heeft nodige aandacht voor RGD medewerkers

VP heeft nodige aandacht voor RGD medewerkers

Vice – President Ronnie Brunswijk beloofde de stakende groep medewerkers van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) de nodige aandacht te zullen geven aan problemen waar mee zij zitten. “Wij hebben aandacht voor u” sprak de VP hen toe. DE VP sprak de groep toe, die zich op het Kabinet aanmeldden, op maandag 12 juli 2021. De groep, die alle rayons van 1 tot 8 vertegenwoordigt togen eerder op de ochtend naar de RGD-directeur Nishita Gajadin, die echter afwezig was.
Elektrificatie moet ondernemerschap in Ovia Olo extra stimuleren (1)

Elektrificatie moet ondernemerschap in Ovia Olo extra stimuleren

In het dorp Ovia Olo in het district Marowijne zijn de bewoners zondagavond 11 juli 2021 uit hun dak gegaan. Dansende vrouwen hebben de verschillende gasten met gezang en gejuicht warm onthaald in de vooravond. Hun lang gekoesterde wens is uiteindelijk in vervulling gegaan wanneer de Vicepresident (VP) van de Republiek Suriname, Ronnie Brunswijk, de schakelaar aan een stroompaal omhoog duwt en de straatlampen in het dorp aangaan.
Aanname Herstelplan door nationale opstelling

Aanname Herstelplan door nationale opstelling

Aanname Herstelplan door nationale opstelling Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk bedankte de regering voor de nationale opstelling die geleid heeft tot aanname van het Herstelplan 2020 - 2022. In de tweede ronde van de Openbare vergadering op 25 juni 2021, is het Herstelplan aangenomen met 32 algemene stemmen.
Regering trekt scheefgroei onderwijs recht

Regering trekt scheefgroei onderwijs recht

Regering trekt scheefgroei onderwijs recht "De regering acht het haar plicht om de scheefgroei in het onderwijs recht te trekken. De regering zal de kwaliteit van het onderwijs blijven bevorderen. Het kan niet dat meer aandacht wordt besteed aan onderwijs in het kustgebied dan in de districten en het binnenland. Onze Grondwet vereist zulks van ons". Dit beklemtoonde Vice -President Ronnie Brunswijk tijdens de Openbare vergadering van De Nationale Assemblee, op 25 juni 2021.
DNA keurt staatsbegroting en Herstelplan goed

DNA keurt staatsbegroting en Herstelplan goed

Tijdens het debat over de begroting 2021 en het Herstelplan 2020 – 2022 in het parlement, ging Vice–President Ronnie Brunswijk in op de door de leden geplaatste kanttekeningen. Hij besprak de: Covid-19 pandemie, armoede van de bevolking, EBS-tarieven, kwaliteit van ons onderwijs, wateroverlast situatie en in aansluiting daarop onze infrastructuur. De Begroting is aangenomen met 32 stemmen voor en 15 tegen, terwijl het Herstelplan met 32 algemene stemmen is aangenomen.
Tarieven EBS worden verlaagd.

Tarieven EBS worden verlaagd.

"Ik kan u nu reeds zeggen dat de tarieven worden verlaagd". Dit zei Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk in de tweede ronde van de Openbare Vergadering van De Nationale Assemblee, op 25 juni 2021. De regering is niet voorbij gegaan aan de kritiek over de aanpassingen van de tarieven van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).
Kritische vraagstelling houdt regering scherp

Kritische vraagstelling houdt regering scherp

In de Nationale Assemblee werd de eerste ronde van de Openbare vergadering afgerond. De eerste ronde van de behandeling van het Herstelprogramma 2020-2022 en de Nota van wijziging Staatsbegroting 2021, startte op dinsdag 15 juni en werd afgesloten op dinsdag 22 juni 2021. Vice-President Ronnie Brunswijk (VP) bedankte het college voor de vele kritische vragen. Hun kritische opstelling houdt de regering scherp, zo onderbouwde de VP zijn stelling.
Regering zal hard optreden tegen prijsopdrijvers.

Regering zal hard optreden tegen prijsopdrijvers.

De regering zal hard optreden tegen prijsopdrijvers van basisgoederen. Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk hekelt het feit dat er mensen zijn die misbruik maken van de economische crisis. Hij vraagt daarom aan handelaren om de goederen te prijzen naar eerlijkheid en redelijkheid. Dit liet de Vice-President Ronnie Brunswijk optekenen tijdens de Openbare vergadering op 22 juni 2021.
Eerste Paal geheid voor permanente elektriciteit Alfondsdorp

Eerste Paal geheid voor permanente elektriciteit Alfondsdorp

Middels het heien van de eerste paal voor elektriciteitsgeleiding, heeft Vice-President Ronnie Brunswijk het startsein gegeven voor het beschikbaar stellen van elektriciteit in het inheems dorp, Alfonsdorp langs de Oost-West Verbinding. Dit heugelijk feit vond plaats op vrijdag 28 juni 2021. In opdracht van regering Santhoki-Brunswijk is de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) bezig een elektriciteitsnetwerk op te zetten in dit gebied .
VP Brunswijk spreekt tijdens grondenrechtenwebinar

VP Brunswijk spreekt tijdens grondenrechtenwebinar

‘Als vicepresident, maar ook als afstammeling van de Marrons, meer in het bijzonder van de Okanisi, doet het mij veel genoegen om te zien dat de Presidentiële Commissie voor Grondenrechten een partner heeft gevonden in Amazon Conservation Team om dit evenement te organiseren’, verheugde de VP zich bij de opening.