Vice President vertegenwoordigt President Bouterse in Ghana; Koning Osei Tutu 2 tijdens zijn recent bezoek aan Suriname

Vice President vertegenwoordigt President Bouterse in Ghana; Koning Osei Tutu 2 tijdens zijn recent bezoek aan Suriname

18-04-2019

De vicepresident van de Republiek Suriname, Z.E. Michael Ashwin Adhin, zal de president van de republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse, op uitnodiging van Zijne Majesteit Otumfuo Osei Tutu II, koning van de Asantehene, vertegenwoordigen in de Republiek Ghana.

De vicepresident en delegatie zullen tijdens dit bezoek, van 19 tot en met 23 april 2019,  onder anderen participeren in de activiteiten rond de 20ste viering van de troonsbestijging van de koning, welke plaats zal vinden in de stad Kumasi.
De vicepresident zal gedurende dit bezoek ook de inauguratie plechtigheid van de diplomatieke vertegenwoordiging van de Republiek Suriname, in de Ghanese hoofdstad Accra, verrichten. Met deze vestiging zal Suriname haar diplomatieke aanwezigheid op het Westelijk deel van het Afrikaanse continent hebben bestendigd.
Voorts past dit bezoek volledig binnen het kader van het buitenlands beleid, inzake versteviging van de Zuid-Zuid Samenwerking, welke gericht is op verdere uitvoering van gemaakte afspraken tussen beide landen op historisch, cultureel en economisch gebied.