𝗩𝗶𝗰𝗲-𝗣𝗿𝗲𝘀𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁 bezoekt 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗹𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗠𝗮𝗿𝗼𝘄𝗶𝗷𝗻𝗲 𝗼𝗽 𝟭𝗲 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹𝗱𝗮𝗴

Start schooljaar 2020

01-10-2020
๐—ฉ๐—ถ๐—ฐ๐—ฒ-๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ฅ๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ถ๐—ฒ ๐—•๐—ฟ๐˜‚๐—ป๐˜€๐˜„๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธt ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ผ๐˜„๐—ถ๐—ท๐—ป๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ ๐Ÿญ๐—ฒ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—น๐—ฑ๐—ฎ๐—ด
ย 
Verschillende Scholen in het district Marowijne hebben op 1 oktober 2020, op de eerste schooldag bezoek gehad van de Vice- President Ronnie Brunswijk. De VP motiveerde tijdens zijn bezoek de leerlingen om hard hun best te doen op school en goede successen te boeken, omdat zij de toekomst zijn van Suriname. Ook heeft hij geluisterd naar de tekortkomingen waar de scholen in het district mee te kampen hebben.
ย 
O.S Bambi, O.S Wonoredjo, O.S Santen en O.S Gerardus hebben de VP vol enthousiasme ontvangen. Voor de leerkrachten en schoolleiders is het een bijzondere eer, omdat het de eerste keer is dat dit gebied bezoek krijgt van een Vice- President. VP Brunswijk hield interactieve sessies in de klassen, waarbij hij het belang van onderwijs en goed studeren benadrukte. Ook heeft de Vice-President schoolpakketten aan enkele leerlingen overhandigd en de belofte gedaan enkele scholen van schoolmeubilair te voorzien.
ย 
Behalve motiverende gesprekken in de klassen heeft de VP ook notitie genomen van de verschillende problemen waar de scholen mee te kampen hebben. Een van de problemen welke steeds weer aangekaart wordt, is het tekort aan woningen voor de leerkrachten. Verder is er ook aandacht gevraagd voor de sanitaire voorzieningen en de schoolboeken. De schoolleiders uiten ook hun bezorgdheid aan de VP over de vele inbraken die er zijn op de scholen. Vice-President Brunswijk heeft zijn dank uitgesproken aan de scholen voor het bijzondere ontvangst. Hij bedankte ook de leerkrachten voor hun moed en wil om in het binnenland onderwijs te verzorgen. De VP is erg ingenomen met de problemen op de scholen en zegt hier aandacht aan te zullen schenken.
ย 
`๐˜๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜จ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ด ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜‹๐˜•๐˜ˆ ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฅ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜”๐˜ข๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜๐˜ช๐˜ค๐˜ฆ-๐˜—๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏยด, ๐˜ป๐˜ฆ๐˜จ๐˜ต ๐˜‘๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ช๐˜ฆ๐˜ท๐˜ณ๐˜ฆ ๐˜‘๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ, ยด๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ข๐˜จ 1 ๐˜ฐ๐˜ฌ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ 2020 ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜š๐˜ต. ๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ณ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ด ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ญ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏยด.
Volgens Jordan was het bezoek van de VP een historisch moment voor deze school. Dit ook vanwege het feit dat de Vp ex-leerling is van deze school. De aanwezige leerlingen van deze school kregen ook schoolpakketten van de Vice-President.
๐˜ฟ๐™š ๐™‘๐™ž๐™˜๐™š-๐™‹๐™ง๐™š๐™จ๐™ž๐™™๐™š๐™ฃ๐™ฉ ๐™ฌ๐™š๐™ฃ๐™จ๐™ฉ ๐™–๐™ก๐™ก๐™š ๐™ก๐™š๐™š๐™ง๐™ก๐™ž๐™ฃ๐™œ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™ฃ ๐™ก๐™š๐™š๐™ง๐™ ๐™ง๐™–๐™˜๐™๐™ฉ๐™š๐™ฃ ๐™š๐™š๐™ฃ ๐™จ๐™ช๐™˜๐™˜๐™š๐™จ๐™ซ๐™ค๐™ก๐™ก๐™š ๐™จ๐™˜๐™๐™ค๐™ค๐™ก๐™Ÿ๐™–๐™–๐™ง ๐™ฉ๐™ค๐™š.