Granman der Kwinti’s maakt kennis met VP Brunswijk

Granman der Kwinti’s maakt kennis met VP Brunswijk

24-11-2020
Granman der Kwinti’s maakt kennis met VP Brunswijk
De Granman der Kwinti’s heeft op dinsdag 24 november 2020 samen met zijn Basja’s een kennismakingsbezoek gebracht aan Vice-President, Ronnie Brunswijk. De delegatie is begeleid door het directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland (DDOASB). Granman Remon Clemens is onder de indruk van de ontvangst die hij en zijn delegatie kregen van de Vice- President.
VP Ronnie Brunswijk benadrukte dat het belangrijk is dat de rechtspositie van het traditioneel gezag goed wordt vastgelegd. Kapiteins, Granmans en hun teams zijn van bijzondere waarde en moeten goed worden gewaardeerd. De VP kaartte ook aan dan onder andere het grondenrechtenvraagstuk spoedig in orde moet worden gemaakt.
De Granman en de Basja’s zijn goed gestemd over deze positieve ontwikkelingen. Granman Clemens benadrukte het belang van een goede samenwerking tussen het traditioneel gezag en de overheid. Zijn woongebied heeft enkele uitdagingen. Hij zegt dat een goede samenwerking met de overheid kan leiden tot het duurzaam oplossen van deze uitdagingen. Vice-President Ronnie Brunswijk deelde de mening van de Granman. Hi was heel blij met dienst bezoek en stelde een vervolgontmoeting voor.  In deze ontmoeting kan breedvoerig worden gesproken over de ontwikkeling en uitdagingen waar de Granman en het dorp te kampen mee hebben.