VP Brunswijk: uitdaging om vreedzaam en in harmonie met elkaar samen te leven op onnavolgbare wijze gelukt

𝗩𝗣 𝗕𝗿𝘂𝗻𝘀𝘄𝗶𝗷𝗸: 𝘂𝗶𝘁𝗱𝗮𝗴𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗺 𝘃𝗿𝗲𝗲𝗱𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗵𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝗶𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗹𝗸𝗮𝗮𝗿 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻 𝘁𝗲 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗼𝗻𝗻𝗮𝘃𝗼𝗹𝗴𝗯𝗮𝗿𝗲 𝘄𝗶𝗷𝘇𝗲 𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸𝘁

25-11-2020
𝗩𝗣 𝗕𝗿𝘂𝗻𝘀𝘄𝗶𝗷𝗸: 𝘂𝗶𝘁𝗱𝗮𝗴𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗺 𝘃𝗿𝗲𝗲𝗱𝘇𝗮𝗮𝗺 𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗵𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝗶𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗹𝗸𝗮𝗮𝗿 𝘀𝗮𝗺𝗲𝗻 𝘁𝗲 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗼𝗻𝗻𝗮𝘃𝗼𝗹𝗴𝗯𝗮𝗿𝗲 𝘄𝗶𝗷𝘇𝗲 𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸𝘁
 
Tijdens de Buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee op 25 november 2020, sprak de Vice-President van de Republiek Suriname, Ronnie Brunswijk de hoogwaardigheidsbekleders, genodigden en het volk van de Republiek Suriname toe. Hij feliciteerde een ieder met de herdenking van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.
 
In zijn toespraak benadrukte de Vice-President dat ons land zich in de afgelopen 45 jaar ondanks de vele problemen die wij als land en volk hebben ondervonden, zich op een verdienstelijke wijze heeft gepresenteerd aan de wereld. De Republiek Suriname is in alle werelddelen een neutrale relatie aangegaan met een groot aantal landen. Deze relaties zijn altijd gebaseerd geweest op wederzijds respect, erkenning van elkaars soevereiniteit en naleven van het principe dat er geen inmengen plaatsvindt in binnenlandse aangelegenheden. In deze afgelopen 45 jaar van zelfstandigheid heeft ons land zich ook verbonden met vele belangrijke en invloedrijke multilaterale organisaties in nagenoeg de hele wereld. Suriname heeft zich waardig en respectvol geprofileerd als een onafhankelijke en volwassen natie in deze steeds veranderende wereld.
 
De Vice-President bracht een ode aan de regering van 1975 aan wie de eer te beurt viel om al deze ontwikkelingen mogelijk te maken en leiding te geven aan de start van het veranderingsproces. Hij bracht ook ode aan alle daarop volgende regeringen en Surinamers die richting hebben gegeven aan de ontwikkelingen van ons land. 'Laten wij onszelf feliciteren met deze historisch bereikte mijlpaal. De koloniale geschiedenis heeft ons geplaatst in een multi etnische, multiculturele, multireligieuze samenleving. De uitdaging om vreedzaam en in harmonie met elkaar samen te zijn en samen te leven in ons land is in de afgelopen 100 jaar op een grandioze en bijna onnavolgbare wijze gelukt. Moge deze regering en toekomstige regeringen, onze huidige en toekomstige leiders van ons land dit voortzetten en onze natie begeleiden naar het hoogste ideaal. Unu alamala musu tan brasa makandra leki brada nanga sisa. Tra fasi no deh. Wan mama, wan Sranan, zo sprak de Vice-President Ronnie Brunswijk.