Domburg krijgt kunstgrasveld

Domburg krijgt kunstgrasveld

23-08-2021

Domburg krijgt kunstgrasveld
Op Domburg is de 27ste kunstgrasveld in gebruik genomen. De opening geschiedde op zaterdag 21 augustus 2021 door President Chandrikapersad Sanhoki, Vice-President Ronnie Brunswijk en de minister van Regionale ontwikkeling en Sport(ROS) Gracia Emanuel. Het opzetten van de kunstgrasvelden vloeit voort uit een samenwerking tussen de Surinaamse regering samen met de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Regering Santhoki-Brunswijk is van mening dat een gezonde samenleving bijdraagt aan een gezonde economie. De ingebruikname van het kunstgrasveld is daarom een manier om de gemeenschap gezond te houden.
Behalve de President en de Vice-President waren er ook de Districtscommissaris (DC) van Wanica zuid-Oost, enkele ministers, DNA leden en departementsdirecteuren aanwezig. Veel sprekers hebben in hun toespraak een gezonde leefstijl, gezonde voeding en voldoende bewegen benadrukt.
De vertegenwoordiger van de KNVB Johan Geijn vind het activeren van regionale sport ontzettend van belang. Behalve de opening van het veld is het ook belangrijk dat de gebruikers van het veld goed begeleid worden. Voor Domburg zijn er vanuit de KNVB 10 coaches opgeleid binnen het Worldcoaches programma. Deze coaches zullen op een professionele manier de sporters begeleiden.
VP Ronnie Brunswijk riep iedereen op om te sporten, hij stimuleerde een ieder te blijven sporten en gezond te eten. Sport zorgt voor saamhorigheid. Door aan teamsport te doen leer je elkaar beter kennen, verdragen en discipline. De opening van dit kunstgrasveld kan hier goed invulling aan geven. President Chandrikapersad Santhoki zegt dat deze regering sport serieus neemt. Als basis wil hij beginnen met het zorgen voor training en begeleiding van sporters. Hij zegt verder te werken aan het weer organiseren van Inter Guyanese Spelen. Hij benadrukte dat er steeds meer zal worden geïnvesteerd in de Sport. Op Marowijne wordt binnenkort de eerste voetbalschool geopend.
Speciaal voor het onderhouden van het veld te Domburg is er een commissie in het leven geroepen, deze zal ervoor moeten zorg dragen dat het veld efficiënt gebruikt en onderhouden wordt.