EBS 40 Megawatt rijker

EBS 40 Megawatt rijker

07-11-2021
EBS 40 Megawatt rijker
 
Met de inzet van twee extra MAN-dieselmotoren heeft de Energie Bedrijven Suriname (EBS) de electriciteitsvoorziening uitgebreid met 40 megawatt (MW) voor de gemeenschap. In dit kader is op vrijdag 5 november 2021, op feestelijke wijze het EPAR Diesel Powerplant II aan de Saramaccastraat officieel in gebruik genomen door Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk. Hij werd bijgestaan door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo en de president-commissaris van de EBS, Leo Brunswijk. De VP heeft ook een gedenkplakaat op het terrein onthuld. De extra energie moet de EBS in staat stellen om mogelijke tekorten in de piekuren op te vangen. De vraag naar electriciteit vertoont jaarlijks een stijgende lijn. Met de twee nieuwe motoren komt het aantal grote machines op 8 in totaal en is het beschikbare vermogen, dat op 80 MW was, nu gebracht naar 120 MW. Dit maakt het mogelijk om ruim 5000 huishoudens extra aan te sluiten op het EBS netwerk.
In hun toespraken hebben de verschillende sprekers de contractor, Olibis NV geprezen voor het goede werk dat is verricht in opdracht van de EBS. De werkzaamheden van Olibis NV zijn begin 2020 gestart.
VP Brunswijk en minister Abiamofo hebben namens de totale regering de verdere steun aan de EBS toegezegd om de samenleving te garanderen van electriciteit.
Volgens de VP moet de electriciteit garantie gelden voor het kustgebied en binnenland van Suriname.