Kwamalasamutu ontvangt VP Brunswijk

Kwamalasamutu ontvangt VP Brunswijk

18-08-2021

Kwamalasamutu ontvangt VP Brunswijk
Vice-President Ronnie Brunswijk draagt het dorp Kwamalasamutu een warm hart toe. Hij heeft op maandag 15 augustus dit inheems dorp in het bestuursresort Coeroeni een bezoek gebracht. De VP werd verwelkomd door districtscommissaris Merilu Sapa en gezagdragers en daar gestationeerde militairen.

In de krutu oso van Kwamalasamutu hebben de dorpsleiders namens de bewoners de aandacht van de VP gevraagd voor verschillende bekende problemen. Zij noemden de kinderbijslag, die al geruime tijd niet is uitbetaald, het niet op tijd leveren van brandstof voor de lichtmotor en de verhoging van het lijndiensttarief van SRD 100 naar SRD 350, welke zij niet kunnen permitteren.

Ook vroegen de bewoners om in aanmerking te komen voor de Basis Zorg kaart. De watertoreninstallatie verdient de nodige reparatie. Ook de baan van vliegveld moet hersteld worden terwijl de school weer hervat moet worden voor de kinderen. De bewoners willen werkgelegenheid en meer mogelijkheden voor het beoefenen van sport. Zij maakten de VP duidelijk dat ze nog niet bereid zijn het Corona vaccin te accepteren.

De Granman van het gebied heeft aangegeven gauw te werken aan de aanwijzing en installatie van de nieuwe en jonge granman. De mensen van het dorp zijn blij dat er iemand uit het dorp in de persoon van Wakhi Renet zitting zal nemen in de Nationale Assemblee. VP Brunswijk heeft geprobeerd om antwoord en oplossing te vinden voor de aangehaalde punten.