Nationale schooltassenproject gelanceerd in Marowijne

Nationale schooltassenproject gelanceerd in Marowijne

23-08-2021
Nationale schooltassenproject gelanceerd in Marowijne
 
Vice President Ronnie Brunswijk heeft het startsein gegeven voor de distributie van schooltassen aan jeugdigen uit kansarme gezinnen. Dit gebeurde op zaterdag 21 augustus 2021 middels de overhandiging van enkele schooltassen met inhoud aan de kinderen van het Maria internaat op Abadoekondre in het district Marowijne. De VP heeft de kids aangemoedigd om de school te blijven bezoeken en iets te worden in de maatschappij. Hij heeft zelf als kind vanaf de 4de klas ook in dit internaat gewoond. Hier heeft de VP leren delen met anderen in nood. Tijdens de overhandiging waren aanwezig de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting Uraiquit Ramsaran en de directeur van dit ministerie Melitia Sentelia.
 
Het schooltassenproject maakt volgens minister Ramsaran onderdeel uit van het Sociaal Vangnet programma van de regering Santokhi/Brunswijk. Districtscommissaris van bestuursresort Zuidwest, Olivia Dominie en parlementariër Geneviëvre Jordan prezen het beleid van de regering om aandacht te schenken aan de kinderen die behoeftig zijn.
 
Minister Ramsaran zei dat het project gericht is op het bieden van een helpende hand aan sociaal zwakkere huishoudens. Het is de 8ste beleidsmaatregel van het werkgebied van Sociale Zaken en Volkshuisvesting binnen het sociaal vangnetprogramma van de regering. Binnen dit program komen alle districten aan de beurt.
 
VP Brunswijk benadrukte het belang van een goede inzet op school bij de aanwezige. Volgens Dir. Sozavo Mevr. Sentelia is het best mogelijk dat vele jeugdigen zich ontmoedig voelen als gevolg van de corona pandemie. `Maar opgeven is geen optie als je je later ook wilt inzetten als beleidsmaker voor dit land´, geeft Sentelia mee. Met het schoolpakkettenproject worden ouders en kinderen geholpen.