Ontwikkeling Marowijne krijgt boost door nieuwe stroomaansluitingen; regering stelt SRD 25 miljoen ter beschikking

Coermotibo heeft 1×24uur stroomvoorziening

08-08-2021

Het dorp Coermotibo, in het district Marowijne, beschikt over 1x24 uur stroom. Dit blijde nieuws werd op 8 augustus 2021 meegedeeld aan de dorpsbewoners van Coermotibo en omgeving. Onder leiding van Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk werd met een druk op de knop het electrificatieproject feestelijk ingebruik genomen.


De Vice-President benadrukte dat regering Santokhi-Brunswijk hard werkt om ook ontwikkeling te brengen in de districten. De VP onderstreepte zijn trots op de goede samenwerking tussen zijn persoon en President Chandrikapersad Santokhi. Alle verzoeken die hij namens het Surinaamse volk richt aan de President worden ingewilligd. Het is mooi om zo een goede samenwerking te hebben. W'o set’ en, zei de VP. Hij is blij met de ontwikkeling die de regering in Marowijne brengt. Langzaam maar zeker worden alle dorpen en vestigingen van stroom voorzien. De aanschaf van een lichtmotor voor het gezin was een kostbare zaak die weinigen zich konden permitteren. Ook de VP moest met een kokolampu studeren. Hij is intussen 60 jaar oud en nu pas beschikt Marowijne over 1 x 24 uur stroom. Het district is hierdoor zoveel ontwikkeling misgelopen. Elektriciteit betekend ontwikkeling, dus vooruitgang.


De dag komt nader dat de laatsten de eersten zullen zijn, citeerde de VP een vers uit de bijbel. Heel trots feliciteerde hij de bewoners van Coermotibo en omgeving. "Jullie hebben al stroom. Water gaat ook komen". Water en stroom zijn de belangrijkste elementen waarover men moet beschikken. Er komt meer ontwikkeling. De VP en gevolg werden door dankbare vrouwen uit het dorp omhangen met kleurige schouderdoeken. De delegatie bestond uit de districtcommissarissen Olivia Domini van bestuursressort Zuid-west en Clyde Hunswijk van bestuurressort Noord-Oost, DNA-lid Genevievre Jordan, minister Saskia Walden van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, onderdirecteur Natuurlijke Hulpbronnen


Thelma Douglas, president-commissaris Leo Brunswijk van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) en RVC-leden, Macel Eyndhoven directeur EBS, Kapiteins en Basja's van Marowijne. De hartelijke felicitaties werden uitgebracht aan de aanwezigen. De dankbaarheid was af te lezen van de gezichten.