Optimale drinkwatervoorziening Commewijne een feit

Optimale drinkwatervoorziening Commewijne een feit

14-12-2021

Optimale drinkwatervoorziening Commewijne een feit

Met de opening van het waterleidingstation van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij te La Liberté, is de beschikking over optimale drinkwatervoorziening in Commewijne een feit. Op vrijdag 10 december 2021 werd het Waterleidingstation vol vreugde in gebruik genomen. De zuiveringsinstallatie te La Liberté kan ruim 12.000 huishoudens voorzien van schoon drinkwater. Vele gebieden in het district Commewijne kunnen hierdoor optimaal voorzien worden van drinkwater.

Met de opening van dit station heeft de regering getoond de daad bij het woord te hebben gevoegd. In maart eerder dit jaar, bij de start van de werkzaamheden, beloofde de regering dat zeker eind van dit jaar de opening zou geschieden. Vice-President Ronnie Brunswijk is blij met de opening. Hij benadrukte ook op deze dag, de prioriteit die deze regering geeft aan schoon drinkwater voor eenieder.

President Chandrikapersad Santhoki is ook trots dat deze mijlpaal vandaag bereikt is. Hij geeft aan dat dit allemaal met eigen middelen is uitgevoerd. Goed beleid en eigen besparingen hebben gemaakt dat ook dit project succesvol is afgerond. Intussen wordt er gewerkt om overige gebieden in Suriname ook te voorzien van schoon drinkwater.