Rehabilitatie weg naar Corneliskondre na interventie VP Brunswijk

Rehabilitatie weg naar Corneliskondre na interventie VP Brunswijk

30-12-2021

Rehabilitatie weg naar Corneliskondre na interventie VP Brunswijk

Bewoners van Corneliskondre stuurden een wanhopig signaal naar Vice-President Ronnie Brunswijk (VP) door de weg naar hun dorp te baricaderen. De weg was door de vele regens en zware trucks van de multinational I AM Gold onbegaanbaar. Wat de situatie elke dag verergerde was het op en neer rijden van de trucks. Dit dreef de bewoners tot hun wanhoopsdaad van barricaderen. Met de leiding van IAM GOLD waren afspraken gemaakt om de weg inorde te maken en te onderhouden. Deze afspraken zijn niet nageleefd door het bedrijf. De bewoners stelden zich op het standpunt alleen met de VP te willen praten over de mensonterende situatie waarin zij verkeerden.

VP Brunswijk vertrok dezelde dag dat dit dringend signaal hem bereikte, maandag 27 december 202, naar Corneliskondre. Hij orienteerde zich ter plaatse en stelde de bewoners gerust. Hij hield ze voor dat hij reeds gesprekken had gevoerd met de leiding van I Am Gold. Zij gaven hem de verzekering reeds de volgende dag te beginnen met rehabilitatie werkzaamheden. De VP vroeg de dorpsbewoners de baricade te verwijderen en de werknemers van het bedrijf in alle rust te laten werken aan de weg.

De snelle reactie van VP Brunswijk op hun wanhoopsdaad en zijn kordaat optreden stelden de bewoners gerust. Voor hen was VP Brunswijk hun enige hoop tot verbetering van hun erbarmelijke leefsituatie. Hij stelde hen niet teleur.