Schoon drinkwater voor Wan Hati en Pikin Santi

Schoon drinkwater voor Wan Hati en Pikin Santi 

02-04-2021

Schoon drinkwater voor Wan Hati en Pikin Santi 

De dorpen Wan Hati en Pikin Santi in het distrikt Marowijne, beschikken over schoon drinkwater. Op donderdag 1 april 2021 vond de oplevering plaats van de productiestations. 
Bij aankomst op Wan Hati werd de delegatie feestelijk ontvangen. Met de oplevering van deze productiestations heeft regering Santhoki/ Brunswijk wederom getoond dat gezond drinkwater voor iedereen prioriteit geniet.
Voorlopig worden op strategische plekken in het dorp kranen geplaatst. De 500 huishoudens in Wan Hati zullen bij delen erfkranen krijgen.
De dorpsbewoners vinden de opening van de productiestations bijzonder omdat schoon drinkwater van enorm belang is en zorgt voor een beter leefgemak. Dit hebben de bewoners van de dorpen jarenlang moeten ontberen.
De directeur van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, de District Commissaris van Marowijne Zuid West, Olivia Dominie, directeur Water van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) Gonda Asadang, parlementsvoorzitter Marinus Bee, de minister van NH, David Abiamofo en Vice- President Ronnie Brunswijk maakten deel uit van de regeringsdelegatie. Zij hebben allen het belang van schoon drinkwater voor eenieder benadrukt en dat zij samen met alle betrokken instanties ervoor zullen zorgen dat er meer gebieden in Suriname voorzien worden van schoon drinkwater. Minister Abiamofo deed een beroep op de mensen om zuinig om te gaan met het water. Hij vertelde dat op meerdere gebieden reeds voorbereidingen zijn getroffen voor de aanleg van schoon drinkwater.
Vice President Ronnie Brunswijk zei bijzonder blij te zijn met deze dag. Hij is eerder als VP geweest in het dorp om problemen aan te horen. Hij is blij dat hij met goed nieuws de bewoners kan verblijden. Zijn boodschap aan de gehele gemeenschap is om te focussen op eigen verantwoordelijkheid en ervoor te zorgen dat alle ontwikkelingen worden gekoesterd.
Het aanleggen van schoon drinkwater in verschillende gebieden gaat door. Binnenkort zullen in meerdere gebieden schoon drinkwater voorzieningen worden opgeleverd.