Startsein voor landelijke uitreiking grondpapieren gegeven

Startsein voor landelijke uitreiking grondpapieren gegeven

08-08-2021

President Chandrikapersad Santokhi en Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk hebben het startsein gegeven voor een landelijke campagne uitreiking grondpapieren. Dit vond plaats op vrijdag 6 augustus 2021 te Moengo, in het district Marowijne middels de uitreiking van 150 grondbeschikkingen aan de plaatselijke bewoners. President Santokhi prees de VP en assembleevoorzitter voor de aandacht die zij geven aan de noden van onze broeders en zusters in Marowijne. Hij verzekerde dat de regering zal blijven werken aan het versterken van de bestaanszekerheid van alle burgers. De president heeft de eerste bereid verklaring uitgereikt aan Edmee Akasi. Zij wacht sinds 2005 op haar beschikking.

Ferdinant Ligorie nam zijn grondpapier uit handen van de VP in ontvangst. Vice-President Brunswijk zei dat door goed leiderschap en goede samenwerking met de President er heel veel ontwikkeling zal worden bewerkstelligd voor de achtergestelde gebieden. In dit kader zullen in de komende periode in verschillende districten grondpapieren worden uitgereikt.

Verschillende sprekers brachten felicitaties uit aan de bewoners. Districtscommissaris Olivia Dominie van bestuursresort Zuid-west en haar collega Clyde Hunswijk van bestuursresort Noord-oost toonden zich opgelucht met deze ontwikkeling. Ze riepen de mensen op dankbaar om te gaan met hun beschikkingen. Assembleevoorzitter Marinus Bee zei dat grondbezit zekerheid biedt en geplaatst moet worden in het kader van duurzame ontwikkeling. Volgens assembleelid Genevievre Jordan leidt de zekerheid van een stuk grond tot goede huisvesting, stabiele gezinnen en ondernemerschap. Hiermee is de levensstandaard van de bewoners van Marowijne verhoogd.

Minister Dinotha Vorstwijk van Grond Beleid en Bosbeheer (GBB) haalde aan dat de achterstanden in alle districten zo snel als mogelijk zullen worden weggewerkt.
Sommige aanvragen van Marowijne dateren vanaf 1996. Zij heeft de mensen opgeroepen al het nodige bij het Domeinkantoor verder te regelen binnen de wettelijke termijn van vier maanden om te voorkomen dat zij hun recht op de grond weer verliezen. "Want dan mag iemand anders jouw perceel aanvragen", waarschuwde de nieuwbakken minister.