Vice-President komt belofte schoon drinkwater crematieoord na

Vice-President komt belofte schoon drinkwater crematieoord na

17-07-2021

De toezegging die Vice-President Ronnie Brunswijk deed aan de ondervoorzitter van Stichting Crematorium Uitkijk voor schoon drinkwater, is hij ook nagekomen. Binnen een recordtijd van twee dagen is het crematieoord voorzien van schoon drinkwater.
Robby Gadjradj, ondervoorzitter van de stichting, is de regering, maar in het bijzonder de Vice-President, zeer erkentelijk voor de haast die gezet is bij de uitvoering van dit project. Ook de Surinaamse Waterleiding Maatschappij kreeg de nodige dank, daar het zonder hun inzet niet mogelijk was geweest deze mijlpaal te bereiken.
Gadjradj legde uit dat voorheen rivierwater werd gebruikt voor het onder andere wassen van handen en het doorspoelen van de toiletten. Het rivierwater zorgde echter voor verstoppingen bij de toiletten, waardoor mensen genoodzaakt waren emmers te gebruiken, wat voor een onhygiƫnische toestand zorgde.
De ondervoorzitter liet ook weten dat het merendeel van de lijken dat wordt gecremeerd Covid-lijken zijn. Naast Gadjradj hebben verschillende sprekers hun dank betuigd aan de regering.