Vice president vereeuwigd in borstbeeld

Vice president vereeuwigd in borstbeeld

07-03-2021

Vice-president vereeuwigd in borstbeeld

Het nieuwste en eerste kunstwerk voor 2021 vervaardigd door kunstenaar Rahied Abdoel, is een borstbeeld op een bijzondere sokkel van Vice - President Ronnie Brunswijk. 
De kunstenaar begon in november 2020 met het vervaardigen van het kunstwerk, ter gelegenheid van de 60ste jaardag van de VP. Nu na 4 maanden is het beeld helemaal af. 
De marrons hebben een geschiedenis van ruim 300 jaar slavernij. Het is bijzonder dat de huidige Vice - President van Marron afkomst, nu één van de meest belangrijke leiders is geworden van ons land. Volgens kunstenaar Rahied is dat zeker een bijzondere reden dit te  vereeuwigen in een beeld. De kunstenaar zegt ook de sokkel waarop het borstbeeld staat vervaardig te hebben uit de symboliek van zijn levensverhaal. 
Het is de bedoeling dat de VP het beeld persoonlijk gaat bezichtigen en de kunstenaar de kans geeft uit te leggen wat er is uitgebeeld. Wat precies met het beeld zal gebeuren en waar het zal worden geplaatst wenst de kunstenaar in samenspraak met VP Brunswijk te bepalen.
Voor de kunstenaar is het belangrijk dat er meer bezienswaardigheden worden vervaardigd. Hieraan wil hij zijn bijdrage leveren door het blijven vervaardigen van kunstwerken.