VP constitutioneel aangewezen als Waarnemend President

VP constitutioneel aangewezen als Waarnemend President

18-08-2021

VP constitutioneel aangewezen als Waarnemend President
Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk deed het Staatshoofd Z.E. Chandrikapersad Santokhi plechtig uitgeleide op de Johan Adolf Pengel Luchthaven, geflankeerd door ministers en de voorzitter van De Nationale Assemblee. In verband met het vertrek van de President en zijn gevolg naar het buurland Guyana, op maandag 17 augustus 2021, is de VP constitutioneel aangewezen als de Waarnemend President van de Republiek Suriname. Hiertoe is het protocol van overdracht getekend.
Het bezoek staat in het licht van uitdiepen van de bilaterale relatie tussen beide landen. Het vertrek van President Santokhi viel samen met de weder ingebruikname van de moderne en toerist vriendelijke ingerichte Sabaku Lounge, in de vertrekhal van de luchthaven. Met het doorknippen van het lint door President Santokhi, werd de lounge officieel in gebruik genomen.
De delegatie bestond uit de first lady, de ministers: Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Parmanand Sewdien Landbouw Veeteelt & Visserij, David Abiamofo Natuurlijke Hulpbronnen en Riad Nurmohamed Openbare Werken, Transport, Communicatie & Toerisme. Verder reizen mee 17 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, waarvan 5 zich reeds in Guyana bevinden, waaronder directeur Staatsolie, en de voorzitter van de Vereniging Bedrijfsleven.