VP maakt kennis met ambassadeurs Engeland en Canada

VP maakt kennis met ambassadeurs Engeland en Canada

11-08-2021
Vice-president Ronnie Brunswijk heeft de ambassadeurs Mark Berman van Canada en Katie McMillan van het Verenigd Koninkrijk ontvangen op zijn kabinet. De ambassadeurs brachten op dinsdag 10 augustus 2021 een beleefdheidsbezoek aan de VP. De diplomaten boden eerder op de dag hun geloofsbrieven aan President Chandrikapersad Santokhi.
Beide afgezanten hebben hun residentie in buurland Guyana. Met Berman is onder meer gekeken naar de investeringsmogelijkheden voor Canadese bedrijven in de verschillende sectoren van de Surinaamse natuurlijke hulpbronnen.
Ook de ondersteuning van het politie-apparaat op het gebied van capaciteitstraining kwam aan de orde. Suriname zal worden uitgenodigd om de mijnbouwconferentie over gasontwikkeling in 2022, in Canada bij te wonen. Gelet op het feit dat Canadezen geloof hebben in de potentie van onze Ecotoerisme zal de samenwerking op dat gebied moeten worden geïntensiveerd.
Met McMallin is ook nagedacht over de herintroductie van training voor politiecommissarissen. Engeland heeft vroeger deze trainingen helpen draaien. Nu wordt ook nagedacht aan hulp voor de bestrijding van Money laundering. McMillan is de eerste vrouwelijke ambassadeur van Engeland en heeft daarom veel belangstelling voor gendervraagstukken.