VSG en stichting KAMPOS maken kennis met de Vice-President

VSG en stichting KAMPOS maken kennis met de Vice-President

05-03-2021
VSG en stichting KAMPOS maken kennis met de Vice-President
De Vereniging Saramacaanse Gezagdragers( VSG) en Stichting Kampos hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan Vice- President Ronnie Brunswijk. Tijdens dit bezoek op donderdag 4 maart 2021, zijn verscheidene knelpunten aangehaald waar de binnenland bewoners mee te kampen hebben. De Vice-President is blij met het bezoek en vindt het bijzonder dat de organisaties het vertrouwen in hem hebben om te werken aan het oplossen van de problemen.
 
KAMPOS is een verzamelnaam van alle tribale volkeren in Suriname, te weten, Kwinti, Alukus, Matawai, Paamaca, Okanisi en Saamaca. Samen met de VSG hebben zij gesproken over
- Grondenrechten
- Gezondheidszorg
- Onderwijs en ondernemerschap
- Electicteitsvoorziening
- Drinkwatervoorziening
- Openbaar vervoer
- Regulier overleg tussen de organisaties en de regering
 
Kapitein Ponté Petrusi vind het belangrijk dat ook VP Brunswijk weet over de VSG en de problemen van de gemeenschap die zij vertegenwoordigen. Hij zegt dat er vooral de aandacht gevestigd wordt op de grondenrechten, omdat het de grond is waarop zij wonen en zij daar alle rechten verdienen die hen toekomt. Renatha Simson, vertegenwoordiger van de KAMPOS zegt dat deze organisatie zich sterk maakt voor alle tribale volkeren uit alle dorpen in het binnenland. Op deze manier wordt niemand uitgesloten en kunnen gezamenlijk oplossing gebracht worden voor alle problemen in alle dorpen, voor een beter leefbaar milieu voor de dorpelingen.
 
Vice-President Ronnie Brunswijk zegt dat al de genoemde problemen reeds de aandacht hebben van de regering. Het zijn ook de punten waar de VP zich onder andere sterk voor maakt. Hij stelde de delegatie gerust door aan te geven dat er aan vele van de problemen reeds oplossingen zijn, maar deze in fasen over verschillende dorpen worden uitgevoerd. De Vice-President heeft ook de verzekering gegeven dat deze organisaties ook worden meegenomen voor reguliere overleg op verschillende momenten in het jaar. Als blijk van waardering kreeg de Vice-President van de delegatie enkele presentjes overhandigd.