Waarnemend President Brunswijk naar begrafenis Trio-graman

Waarnemend President Brunswijk naar begrafenis Trio-graman

29-11-2021
Waarnemend President Brunswijk naar begrafenis Trio-graman
Familie, vrienden en kennissen, waaronder vertegenwoordigers van de regering, hebben in Paramaribo afscheid genomen van de overleden Trio-granman, Ashongo Alalaparu. Na een korte afscheidsgelegenheid met een kerkdienst in de aula van de begrafenisonderneming aan de Draaibatra straat, is op maandag 29 november 2021 het lijk met politie-escorte vervoerd naar het vliegveld te Zorg en Hoop.

Een erepoort werd gevormd aan het begin van de Doekhiweg door een inheemse culturele groep. Met inheemse muziek werd het stoffelijk overschot van de graman begeleid naar het vliegveld. Daar werden ze opgewacht door Waarnemend President, Ronnie Brunswijk, enkele ministers en Assemblee-leden. De regeringsdelegatie is inmiddels ook al gearriveerd op Kwamalasemutu. Met militaire eer is de kist gedragen uit de lijkenwagen naar het vliegtuig.
De nieuwe Trio-graman, Jimmy Toeroeman, mocht vanmorgen in een apart klein vliegtuig zijn voorganger begeleiden naar Kwamalasamutu, waar de begrafenis zal plaatsvinden. Inheemsen, die in Paramaribo woonachtig zijn, zijn getogen naar de airport om afscheid te nemen van de hun overleden graman.