Wnd President blijft topsport ondersteunen

Wnd President blijft topsport ondersteunen

23-09-2021

Waarnemend (Wnd) President Ronnie Brunswijk die in hart en nieren sporter is, toonde zich zeer ingenomen en trots met de geleverde prestatie van Donnovan Wisse. Hij weet als geen ander wat het betekend om een topprestatie neer te zetten. Om meer Surinaams talent tot prestaties op wereld niveau te brengen is de regering bezig uit te werken hoe de Surinaamse sporter beter te waarderen, ondersteunen en begeleiden in hun streven naar het leveren van topprestaties. De Wnd President heeft zich eraan gecommitteerd om ook de ontwikkeling van beleid op sportgebied nauw gade te slaan.

Donovan Wisse presenteerde vol trots zijn belt aan Wnd President Brunswijk. Op 22 september 2021 bezocht deze sporter van wereld klasse de Wnd President op diens kabinet. Vol blijdschap deelde hij zijn wedervaren met de Wnd President. Middels een technical knock-out op 4 september 2021, werd Wisse uitgeroepen tot wereldkampioen kickbokser. Hiermee plaatste ook hij Suriname op de wereldkaart. Earnie Enig die de top-sporter vergezelde zei vol overtuiging dat Wisse de beste wereldkampioen is. Dat deze kampioen ondanks zijn Nederlandse nationaliteit zich trots voelt om zich de Surinaamse wereldkampioen te noemen. 'Hij zal ons trotser maken en wij als Surinamers moeten het koesteren en beseffen dat het om een wereldkampioen gaat", waren Enig zijn woorden.

Wisse zal zijn titel verdedigen in januari 2022. De Wnd President feliciteerde de topsporter met zijn behaalde mijlpaal en wenste hem nog meer succes toe.