Gavin Kensmil visite kaart voor Suriname

Gavin Kensmil visite kaart voor Suriname

31-03-2022
Gavin Kensmil, Surinaamse basketballer in de Verenigde Staten van Amerika (VS), heeft een bezoek gebracht aan Vice-president (VP) Brunswijk. Hij werd daarbij ondersteund door zijn trotse moeder, July Saba. Deze kennismaking vond plaats op 29 maart 2022 op zijn kabinet. Kensmil wil met dit bezoek een stap zetten in de richting van meer erkenning, waardering en bekendheid voor hem en in het verlengde daarvan alle Surinaamse sporttalenten.
Voor beide partijen is het een welkome kennismaking geweest. Brunswijk, zelf sportman, heeft altijd bijzondere waardering voor de vele Surinaamse sportmannen en –vrouwen, zeker als die op internationaal niveau Suriname uitdragen.
Kensmil heeft tot nu toe een indrukwekkende basketbal carrière en vele awards op zijn naam staan. Na zijn vertrek uit Suriname op 16 jarige leeftijd heeft hij kort in Spanje gespeeld waarna hij vanaf 2019 in de VS op hoger niveau verder is gegaan. Op het moment speelt hij voor de Stephen F. Austin University (SFA) in de staat Texas. Deze heeft één van de betere basketbal programma’s in heel Amerika.
VP Brunswijk is enorm trots op de prestaties van Kensmil. Hij spreekt van een positieve visitekaart voor Suriname die Kensmil tot op dit punt zeker is. Volgens de VP moet Kensmil ook een kennismaking bezoek brengen aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Kensmil gaat liever niet graag op bedel tour bij de regering, maar staat wel open voor financiële steun om in zijn dagelijks levensonderhoud te voorzien.