Positieve vooruitzichten Korps Politie Suriname

Positieve vooruitzichten Korps Politie Suriname

27-03-2022

Positieve vooruitzichten Korps Politie Suriname

Het korps Politie Suriname mag positieve veranderingen verwachten. Dat werd duidelijk op vrijdag 25 maart tijdens het bezoek van President Chandrikapersad Santhoki aan het KPS. Bondsvoorzitter Mielando Atompai, zei het op prijs te stellen dat de President samen met Vice President Ronnie Brunswijk het werkbezoek aan het korps hebben afgelegd. Hij complimenteerde de president en het KPS, dat de huidige president de eerste is uit het politie korps.

De bondsvoorzitter lichtte ook de problemen waar het korps mee te maken geeft, toe. Hij hoopt dat zij op kort termijn al oplossingen zien. Justitie en Politie ad. Interim minister David Abiamofo presenteerde alle oplossingsmodellen waar er de afgelopen periode aan gewerkt is.
Op kort termijn zal het Korps Politie Suriname de eerste positieve veranderingen merken. Volgens de minister wordt er met man en macht gewerkt om het KPS tevreden te stellen.
Volgens Vice President (VP) Ronnie Brunswijk stemt het hem goed al de mooie oplossingsmodellen te horen.

De VP is ervan overtuigd dat alle problemen worden opgelost en heeft hij persoonlijk ook zij steun aangeboden om mee te helpen aan de oplossingen.
President Santhoki heeft toegegeven dat er een ander beleid gevoerd moet worden. Hij heeft meteen aangehaald dat het nu de tijd is dat de oplossingen waarneembaar zullen moeten worden.