Trio granman feestelijk gepresenteerd aan zijn stam

Trio graman feestelijk gepresenteerd aan zijn stam

28-03-2022
Trio granman feestelijk gepresenteerd aan zijn stam
Jimmy Toeroeman is officieel door de regering als het grootopperhoofd van de Trio gepresenteerd aan zijn stam. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats op zaterdag 26 maart 2022 te Kwamalasamutu, in aanwezigheid van Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk. De VP heeft het grootopperhoofd begeleid naar zijn standplaats. Eerder werd de traditionele overdracht van het granmanschap aan Toeroeman door de overleden oud-granman, Ashongo Alalaparu verricht op 17 september 2021, te Kwamalasamutu. Hierna werd de nieuwe granman officieel beëdiging door President Chandrikapersad Santokhi, op 12 maart 2022, tot grootopperhoofd op het presidentieel paleis.
Met de presentatie aan de gemeenschap is het beëdigingsproces helemaal afgerond. Het brengen van de graman door de VP in hoogpersoon, is volgens de VP een uniek en historisch moment. 
In zijn toespraak beloofde de VP dat de regering deze granman altijd zal bijstaan om samen de ontwikkeling naar de regio te brengen. Bij deze gelegenheid zijn een hoofdkapitein, twee kapiteins en enkele bestuursambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport beëdigd. Deze functionarissen zullen samen met de granman het werk doen. Op de gezagdragers uit de omliggende dorpen deed de VP een beroep de granman te ondersteunen. VP Brunswijk heeft ook sportmateriaal overhandigd aan sport minnend Kwamalasamutu. Het geheel werd met enkele sportonderdelen afgesloten.