Verpleegkundigen gewaardeerd met bouwkavels

Verpleegkundigen gewaardeerd met bouwkavels

12-05-2022
Verpleegkundigen gewaardeerd met bouwkavels
Verpleegkundigen van verschillende instellingen hebben in verband met 12 mei, de Dag der Verpleging, hun grondpapieren in ontvangst genomen. Het gaat om 270 beleidsverklaring en 73 toewijzingsbeschikkingen in het gebied Jagtlust, in het district Commewijne. Bij de uitreiking op het terrein van het ministerie van Grond Beleid en Bosbeheer (GBB) op donderdag 12 mei 2022, hebben verschillende sprekers gewezen op de grote waardering die de gezondheidswerkers verdienen. President Chandrikapersad Santokhi en Vice-President (VP) Ronnie Brunswijk, waren in hoogst eigen persoon aanwezig, om hun waardering aan de ziekenverzorgers te tonen. VP Brunswijk zei dat de verpleging wereldwijd, waar onder die van Suriname, zijn geschiedenis heeft.
De Surinaamse zorgverleners, waarvan velen moeders zijn, hebben tijdens de Covid-pandemie hun leven op het spel gezet. Wie zo hard gewerkt heeft, verdient volgens de VP een waardering. Het krijgen van grondpapieren betekent een stukje positieve ontwikkeling voor het sociaal leven van de verpleegkundigen. Zo hoeven ze niet langer te piekeren over een dak boven het hoofd en is hun recht op veilig leven alvast hiermee gegarandeerd. President Santokhi beloofde dat de regering in 2023 komt met een woningbouwplan voor de zwakke inkomens.

Heliante Bennanon, secretaris van de stichting Woningbouw voor Ziekenverzorgenden is de spil achter deze gronduitgifte. Omdat dit project niet door de vorige regering is uitgevoerd heeft Bennanon aangeklopt bij minister Dinotha Vorswijk van GBB en VP Brunswijk om dit project over te nemen en versneld uit te voeren. De waardering van de doelgroep met grondpapieren op de Dag der Verpleging is voor Bennanon diamant waard. Ze riep de regering op andere verpleegkundigen ook te helpen aan een stukje grond, "dan zal het wegtrekken van het verplegend personeel worden gestopt".