15e Caricom 10K Road Race in Suriname

15e Caricom 10K Road Race in Suriname

14-06-2022

15e Caricom 10K Road Race in Suriname

De jaarlijkse Caricom 10K Road Race wordt dit jaar op 2 juli in Suriname gehouden. Het is de 15e keer dat dit event wordt georganiseerd door het Caricom Secretariaat. Dit sportevenement vindt plaats voorafgaand aan de jaarlijkse Caricom Staatshoofden vergadering, welke van 2 tot en met 5 juli zal duren.
Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport, heeft in de Raad van Ministers (RvM) op 8 juni gevraagd dat een bedrag van ruim SRD 350 duizend ter beschikking wordt gesteld voor de sportactiviteit.

De bewindsvrouw hield de RvM voor dat het normaliter zo is dat de voorbereiding voor deze Road Race zeven maanden vooraf plaatsvindt. Echter vanwege de Covid-19 situatie en de daarmee gepaard gaande restricties, was het niet haalbaar eerder te starten, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Elk deelnemend lidland zal een mannelijke en vrouwelijke sporter afvaardigen, alsook een coach. Vicepresident Ronnie Brunswijk, zelf ook een sportman, waardeerde het voorstel van de bewindsvrouw en werd dit in de RvM ook goedgekeurd.