Albino's vragen respect en acceptatie

Albino's vragen respect en acceptatie

07-06-2022
Albino's vragen respect en acceptatie
"Wij willen ook gerespecteerd en geaccepteerd worden in de samenleving", is de roep van Ronald Baina, ondervoorzitter van het Nationaal Albino's Platform (NAP). Enkele bestuursleden van het NAP brachten op dinsdag 7 juni een bezoek aan de Waarnemend President (Wnd President) Ronnie Brunswijk. Het is de eerste keer dat de organisatie op dit niveau aandacht vraagt voor haar bestaan. Ze vroegen bij deze gelegenheid via de bewindsman aan de regering de nodige ondersteuning te geven bij de waardering van de albino's in de samenleving.

Dit bezoek was in het kader van de internationale dag van de Mens met Albinisme op 13 juni. Albinisten hebben een lichte huidskleur, opvallend wit haar en rode gevoelige ogen bij zonnig weer. Ze hebben heel weinig tot geen pigment in de huid. Hun thema tevens motto is, "Mens als u". Hiermee wijzen zij erop dat zij geaccepteerd wensen te worden zoals ze zijn.
Het NAP, dat opgericht is op 3 december 2021, wil ook de nodige ondersteuning geven aan de opbouw van Switi Sranan Kondre". Wnd President Brunswijk stelde het bezoek van de organisatie zeer op prijs. Hij beloofde dat hun roep gehoord is en elke Surinamer een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de opbouw van ons land.