Financiële steun voor Surinaamse deelnemers Nederlandse debatwedstrijd

Financiële steun voor Surinaamse deelnemers Nederlandse debatwedstrijd

16-06-2022
Financiële steun voor Surinaamse deelnemers Nederlandse debatwedstrijd
Het Arthur Alex Hoogendoorn Atheneum(AAHA) zal meedoen aan het Benelux debat Toernooi in Den Haag, Nederland. De vijf debateurs Elysia van Leeuwaarden, Chaïm de Kom, Jayden Venema en Darren Lie -A-Tsoen en Amy Cho Cha Yen zullen op 2 juli 2022 deelnemen aan het toernooi. In Suriname hebben zij deelgenomen aan een debatwedstrijd, waarbij tien VOJ- en VOS-scholen meededen.
Het werd georganiseerd door de Nederlandse Debat Unie. Het AAHA kwam als winnaar uit de bus en kreeg als hoofdprijs de aanbieding om meedoen aan het debattoernooi in Nederland. Waarnemend (Wnd President) Ronnie Brunswijk heeft toegezegd een bedrag van drie duizend euro te doneren om de reiskosten van het vijftal te helpen dekken. Die toezegging deed hij op maandag 13 juni bij een kennismakingsbezoek van de studenten.
De Wnd President stak het team een hart onder de riem en motiveerde hen voor het beste te gaan. Hij zei trots te zijn op de groep en wenste haar succes toe.
De studentendelegatie van de het AAHA heeft ook een bezoek gebracht aan enkele leden van De Nationale Assemblee en aan Minister Marie Levens van Onderwijs Cultuur & Wetenschappen in het het parlementsgebouw. De groep vertrekt op 24 juni 2022 en zal twee weken vertoeven in Nederland.